Retkikeitin lämpenee

Kelit ovat viileät, mutta retkikeitin lämpenee! Me kaikki syömme joka päivä, me toimimme erilaisissa tiloissa ja matkaamme paikasta toiseen – siitä tässä on kysymys. Uusi blogimme tarjoilee sinulle mielenkiintoisia juttuja ajankohtaisista kiinnostavista teemoista liittyen ruokaan ja matkailuun ja kaikkeen niiden ympärillä. Joskus jutut liittyvät opintoihin, toisinaan eivät. Kirjoittajina ovat sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat että opettajat.

Tarkoituksenamme on olla ajan hermolla, miettiä juttuja niin meillä Suomessa kuin siellä jossain muualla. Maailma muuttuu ja me sen mukana, on mukava olla mukana muutoksessa ja miettiä, missä mennään ja mitä se tarkoittaa. Lähde mukaan!

Näin aluksi saamme tuulahduksen Keski-Suomesta katsottuna ulkomailta, Ahvenanmaalta. Kahdenkymmenen opiskelijan ja kahden opettajan joukko suuntaa maanantaina 25.4. Vuosnaisiin ja sieltä Pohjoista saaristoreittiä pitkin manner -Ahvenanmaalle viikoksi. Kestävän gastronomian ja matkailun opiskelijat oppivat ruotsia käyttämällä ruotsia, luvassa on monia yrityskäyntejä, tuottajavierailua, ruuanvalmistusta ’Strömsö -kokki’ Micke Björklundin kanssa… Luvassa on hengästyttävä ohjelma. Näinkin voi pakolliset ruotsin opinnot suorittaa, taustalla on Nordplus -projekti, mutta mallia halutaan jatkossa soveltaa laajemminkin.

Jos ruoka tai matkailu tai ruotsi tai Ahvenanmaa tai… kiinnostaa, seuraile blogiamme vappuun saakka. Ja toivottavasti senkin jälkeen.

Teksti: Minna Junttila