Ahvenanmaan mehustelua

Hejsan allihoppa!

Vår dag har varit fullbelagd på intressanta äventyrar och nu är det igen dags att dela dessa upplevelser! Så kanske skulle vi skriva den här blogg posten på svenska för vi har lärt oss ganska mycket under den här veckan?

Okej, vi bara skojade! Ruotsin kielessä olemme saaneet kylpeä tämänkin päivän tutustuessamme paikallisten yritysten tarinoihin ja toimintaan, joten eiköhän sukelleta päivän kohokohtiin!

Tunnistatko lipun? 😉

Matkustimme heti aamusta HavsVidden resortiin, missä taivas ja meri kohtaavat. HavsVidden on kaunis ja luonnonläheinen paikka, missä voi rentoutua esimerkiksi saunan, porealtaan tai upeiden maisemien parissa. Pääsimme tutustumaan resortin erilaisiin huoneisiin ja ravintolapalveluihin. Huoneita oli eri hintaisina ja lisähintaan pystyi ostamaan lisäpalveluja, kuten savusaunaa ja jacuzzia. Ravintola HavsViddenissä on fine diningia ja siellä on n. 130 henkilölle istumapaikkoja. Ravintolan puolelta saa myös erilaisia cocktaileja. Uima-altaalta löytyy myös allasbaari. Ravintolassa käytetään hyvin paljon ahvenanmaalaisia tuotteita ja lähituotanto onkin tärkeä osa heidän ruokalistaansa, esimerkiksi kesällä he kalastavat asiakkaille kalaa ja mainostavat tätä nimellä “catch of the day”.

Aamuväsymyksestä huolimatta jaksoimme kuunnella ja ihastella maisemia. Jokainen haluaisi palata tänne ja päästä opiskelustressistä eroon. Pohdimme jo lottorivejä, jotta pääsisimme nauttimaan tästä paikasta oikein olan takaa. https://www.havsvidden.com/fi

HavsViddenin kaunis maisema

Lottovoitoista ja luksuslomasta uneksien jatkoimme matkaamme kohti Öfvergårdsin omenatilaa, jossa pääsimme maistelemaan tilan omenoista valmistettuja mehuja. Saimme maistelun yhteydessä kuvailla mehuja omin sanoin arviointilomakkeisiin, jotka sitten saimme itse pitää. Omenamehut huokuivat raikkautta ja luonnollisuutta ja monet meistä ostivatkin usean litran pakkauksia kotiin nautittavaksi. Mehujen lisäksi saimme kokea uudenlaisen makuelämyksen pikkelöityjen omenapalojen muodossa. Makuelämys ilmeiden ja eleiden perusteella selkeästi jakoi mielipiteitä, mutta olihan sitä maistettava once in a lifetime -hengessä. http://ofvergards.ax/

Tämmöisellä porukalla on koko viikko vaelleltu

 

Makumaailmaa pääsimme myös itse kuvailemaan ja opimme jokaisesta lajista jotain uutta
Omenaa hieman erikoisemmassa muodossa

Lounasaikaan kävimme tutustumassa Stallhagenin pubiin ja panimoon, missä saimme nauttia maittavan lounaan sekä kuulla Stallhagenin toiminnasta. Teimme pienen kierroksen panimon puolella ja pääsimme nuuhkimaan erilaisia humala- ja mallaslajeja.

Humalan tuoksu olikin aika huumaava
Mallas tuoksui juuri siltä, miltä kuviteltiin, eli viljalta

Lounaaksi saimme valita liha-, kala-, ja kasvisruokavaihtoehtojen välillä. Myös erikoisruokavaliot oli otettu hienosti huomioon Stallhagenilla, joten koko meidän iloinen konkkaronkkamme sai vatsansa täyteen. Valitettavasti itse oluet jäivät tällä kertaa maistelematta, mutta eiköhän tilanne korjaannu vielä illemmalla😉http://www.stallhagen.com/

 

Kasvispasta sai veden kielelle
Näistä haaveilimme kuola valuen

Oluet mielessä alkoi jokaisella jo vähän silmät lupsahtelemaan ja uni olisi jo maistunut, mutta urheina jaksoimme vielä kuunnella Bolstaholmin väen tarinaa siitä, kuinka yritys on syntynyt ja minkälaisia tuotteita he valmistavat. Pääsimme jopa maistelemaan kahdenlaista meetvurstia, joita kielipitkällä napsimme suuhun. Yrityksen miljöö oli upea ja pystyimme ostamaan heiltä heidän valmistamia mausteita, mistä olimme hyvin iloisia.

Vaikka väsymys olikin jo kova ruotsin kuuntelun jälkeen, jaksoivat tilan Charolais-lehmät piristää meitä ja poseerata kuvissa. Saimme nauraa niiden kommelluksillensa ja nauttia ihanasta ja aurinkoisesta päivästä. https://www.bolstaholm.ax/

Strike a pose!

Pienien bussissa otettujen “power nap:ien” jälkeen, viimeisenä vierailukohteena meillä oli Amalias Limonadfabrik Lemlandissa, jossa Tony Asumaa oli meitä vastassa. Tony kertoi meille yrityksen tuotevalikoimasta, johon kuuluvat mm. Amalian juomat ja Antonin juomat -tuoteryhmät. Amalian juomat tuotesarjaan kuuluu noin kymmenkunta erilaista limonadia, joiden maku tulee erilaisista kotimaisista marjoista ja hedelmistä. Antonin juomat tuotesarjaan kuuluu joukko erilaisia lonkeroita ja muita alkoholipitoisia juomia. Tony kertoi meille myös juomien valmistusprosessista ja tarinan siitä, kuinka hän tuli ”vahingossa” ostaneeksi pienen suklaapuodin Eckeröstä. Mercedes Chocolaterien suklaita valmistetaankin nykyään Amalias Limonadfabrikin yläkerrassa. Yrityksen tuotevalikoimasta pääsimme maistelemaan neljää erilaista limonadia ja kahta erilaista suklaata, som var jättegoda! https://limonad.ax/fi

Näitä voisi nautiskella, vaikka joka päivä
SLURPS!!

Siinäpä oli tiivistelmä meidän tämän päivän seikkailuistamme, nyt suuntaammekin nukkumaan ja keräilemään voimia huomista matkustuspäivää kohti Jyväskylää varten. Vai sittenkin kuuntelemaan paikallispubiin livemusiikkia ja maistelemaan vihdoin myös niitä paikallisoluita…

No, joka tapauksessa meidän puolestamme hyvänyön toivotukset välittää tänä iltana tämä meidän uusi 400 kiloinen ystävämme.Hyvää yötä myös meiltä, huomenna jatkuu taas!

Crazy sonni

Terkuin,

restonomiopiskelijat Johanna Oksanen, Emma Penttinen, Sara Ronkainen ja Cia Vento

 

 

 

 

 

1 kommentti

  1. Vilken tur ni har med vädret! Tack för alla vackra bilder och intressanta historier!