Hälsningar från solig Mariehamn!

Ruotsin opntojaksoon kuuluvan Ahvenanmaan reissumme toinen aamu alkoi Lappon saarella Pellas Gästhem majatalossa, jossa nautimme erittäin hyvän aamiaisen. Aamupalan jälkeen matkamme jatkui kohti Ahvenanmaan pääsaarta, Vårdön Hummelvikin kautta.

Pellas Gästhem Lappossa
Saaristoaluksella saarelta toiselle

Matkalla kävimme turisteilemassa Bomarsundin linnoituksella, jossa otimme muutamat kuvat.

Ensimmäinen kohteemme oli Ålands Landbygdscentrum, jossa Lena Brenner kertoi meille Ahvenanmaan kestävästä ruokastrategiasta sekä ruokamatkailusta. Tiesitkö muuten, että 90% manner Suomen parsatuotannosta tulee Ahvenanmaalta tai että 80% päärynöistä tulee myös täältä?

Seuraava kohteemme oli Ålandsmejeriet, jossa meille kerrottiin kestävästä meijerituotteiden valmistuksesta. Pääsimme myös maistelemaan erilaisia juustoja sekä kahta erilaista jogurttia; tyrnivanilja sekä lakritsi. Kirjoittajien suosikiksi nousi ehdottomasti lakritsi jogurtti.

Illan viimeisenä kohteena oli Västerro Lemlandissa. Tämä kohde herätti monenlaisia ajatuksia keskuudessamme, toiset eivät tienneet mitä pitäisi odottaa. Västerro on pariskunnan perustama yritys, joka tarjoaa kalaa kestävästi monella eri tapaa, etenkin savustettuna. Pääsimme maistelemaan lukuisia erilaisia maistiaisia kalasta. Tarjolla oli muun muassa simppua, haukea ja kalalientä, joita he valmistivat tunnelmallisessa kesäkeittiössään. Ruoka ei ainakaan loppunut kesken, koska sitä tuntui koko ajan tulevan lisää. Viimeiseksi maistiaiseksi saimme myös savustettua mämmiä. Mielestämme savustettu mämmi oli jopa parempaa, kuin savustamaton. Kohde oli positiivinen yllätys, joka sai myös ei-kalan ystävänkin lämpiämään kalalle. Oli myös mukava huomata se, kuinka hyvin erityisruokavaliot oli otettu huomioon.

Västerron Green Key-kohde Lemlandissa
Eri kaloja innovatiivisesti kokeillen
Vegaaniannoskin löytyi

I dag har varit jätte spännande och vi lärde oss också mer svenska. Vi önskar alla en god natt!

Kirjoittajina ja kuvittajina Jamkin toisen vuoden restonomi -opiskelijat

Sonja Rehvanen, Susanna Lehtinen, Elina Altti ja Jaakko Ahvo

1 kommentti

  1. Vad kul att läsa om er resa på Åland. Hoppas ni har en riktigt trevlig fortsättning på veckan. Jag väntar med spänning på nya bilder och uppdateringar från er resa.