Torvehallerne, kauppahalli Kööpenhaminassa

24.4 saavuimme Kööpenhaminaan ja tutustuimme pieneen ja idylliseen kauppahalliin ”Torvehallerne”, jossa sijaitsi useita pieniä ravintoloita ja liikkeitä.

Ravintolat ja niiden ruokavalikoima oli kauniisti esillä ja jokainen ruoka näytti hyvin houkuttelevalta. Maistoimmekin heti ensimmäisenä lihaisat saaristolaisleivät paikallisen oluen kyydittäminä.

Annos oli herkullinen ensikosketus Kööpenhaminalaiseen ruokakulttuuriin. Tiesimmekin jo ennen matkaa, että tanskalainen ruoka sopii varmasti suomalaiseen makuumme erinomaisesti!

Kauppahalli oli rakennettu lasisista seinistä, joista valo pääsi hienosti sisään.

Kauppahalli oli täynnä pieniä liikkeitä ja myymälöitä, jotka myivät erilaisia elintarviketuotteita juustoista mereltä pyydettyihin kaloihin. Lisäksi tarjolla oli myytävänä paljon erilaisia laadukkaitakin viinejä sekä oluita, joka on erikoista suomalaiseen silmään, sillä väkevien alkoholien myyntiä ei Tanskassa rajoiteta toisin kuin Suomessa.

Tuoreita yrttejä oli laaja valikoima myynnissä useammalla myyntipisteellä. Tuoreet tuotteet olivat jokaisella myyntipisteellä myyntivaltti, niin kuin Kööpenhaminan ruokakulttuurissa muutenkin.

Kala-altaassa mereneläviä oli monipuolisesti. Tiskissä oli paljon kaloja, joihin ei suomen kalatiskeillä törmää! Kalat olivat hyvin tuoreen näköisiä.

Oluita oli suuri määrä myynnissä, ja pienpanimotuotteet oli laitettu hienosti esille.

Kauppahallissa oli rento ja erittäin miellyttävä tunnelma. Vaikka alkoholimyyntiä näytti olevan kauppahallissa runsaasti ja sen myynti oli vilkasta, tunnelma ei vastannut perinteistä baarien tunnelmaa. Tunnelma oli hyvin rento, mieluisa ja skandinaavisen trendikäs.

Kauppahallin vieressä sijaitsi pieni tori, jossa myytiin erilaisia vihanneksia, juureksia sekä yrttejä.

Teksti ja kuvat: Katariina Kovakoski & Eero Hiekkataipale, toisen vuoden restonomiopiskeljat