Micke Björklundin Smakbyn

 

Tänään suuntasimme kohti Smakbyniä, makujen kylää, josta löytyvät ravintola, tislaamo ja puoti. Nämä on koonnut yhteen saman katon alle Michael Björklund, joka on tunnetuimpia pohjoismaisia kokkeja. Smakbyn avasi ovensa syksyllä 2012, ja sen tavoitteena on tarjota vierailleen ahvenanmaalaisia makuelämyksiä hyvän ruuan ja juoman parissa.

Smakbynissä valmistetaan ja myydään omia alkoholijuomia, ja lisäksi myynnissä on paikallisten pientuottajien tuotteita.

 

Michael esitteli meille Smakbyniä, jonka jälkeen ryhdyimme itsekin työn touhuun. Pääsimme valmistamaan Smakbynin avokeittiöön Michaelin ja hänen kollegansa opastuksella pää- ja jälkiruoat.

 

 

 

Vietimme muistorikkaan päivän nauttien viihtyisästä ympäristöstä, yhdessä kokkailusta ja maukkaasta ruuasta.

 

Teksti ja kuvat: Restonomiopiskelijat Mandi Moisio, Janica Kangaskortet ja Julia Kunelius