Solen skiner inte

HavsViddenin näköala

Tänään aamulla suuntasimme bussin keulan kohti HavsViddeniä, joka sijaitsee Getassa Ahvenanmaan pohjoisosassa. Siellä meille kerrottiin HavsViddenin toiminnasta ja pääsimme myös tutustumaan heidän majoitusvaihtoehtoihin, joista muuten oli mahtavaa ihailla maisemia pilviselläkin säällä!

HavsViddenin rakennuksista noin puolet on vuokrattavissa

Tämän jälkeen HavsViddenin ravintolan John Ström kertoi meille ravintolan ruuanvalmistuksen periaatteista sekä raaka-aineiden orgaanisista valinnoista. John Ström nosti HavsViddenin perusperiaatteiksi kestävän kehityksen, jota voisikin jopa sanoa Ahvenanmaan tavaramerkiksi. Täällä kaikki pyritään tekemään mahdollisimman kestävästi, ekologisesti sekä sesongin mukaisesti, mitä me alan opiskelijat arvostamme erityisesti.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy 4 eri tasoa; Standard, Comfort, Mini suite ja ”mökki” jopa kuudelle hengelle

HavsViddenin jälkeen suuntasimme Öfvergårds-omenatilalle, jossa toiminnastaan meille kertoivat Anna ja Jan Alm. Tilalla keskustelun lomassa saimme maistella kahdeksaa erilaista omenamehua, joita he ovat tuottaneet. Omenatilan keskusteluista mieleemme jäi erityisesti se, että omenapuut ovat pieniä siksi että ne saisivat aurinkoa paremmin, omenat olisi helpompi poimia ja laatu pysyisi tasaisempana sekä omenat ovat maukkaampia ollessaan nuoresta puusta. Mieltämme ilahdutti se, että ”kakkosluokan” omenat, jotka ovat pieniä, viedään paikallisiin päiväkoteihin, koska pienet omenat sopivat pieniin käsiin, suuhun ja mahaan paremmin. Näin on otettu ekologisuus ja kestävyys hyvin huomioon, hävikki saadaan minimalisoitua sekä pienet lapset iloisiksi!

Pikkuisia 2-3 vuotta vanhoja omenapuita
Maistiaisia!

Hyvää yötä toivottavat restonomiopiskelijat Jasmin Hytönen, Jenny Laukkanen, Jenna Mikkola ja Emilia Väänänen