Stallhagen ja Bolstaholmsgård

 

Stallhagen on Ahvenanmaalainen panimo, joka on kasvanut Suomen neljänneksi suurimmaksi oluttehtaaksi. Panimon yhteydessä on ravintola Pub Stallhagen, jossa saimme nauttia erittäin maukkaan lounaan sekä oluet. Ravintolassaan he käyttävät paikallisia tuotteita niin paljon kuin mahdollista ja heillä onkin 90 tavarantoimittajaa Ahvenanmaalta.

Heillä on ns. flytande menu mikä tarkoittaa, että menu voi vaihtua useaan kertaan päivän aikana sen mukaan mitä raaka-aineita heiltä löytyy. Oli hienoa kuulla, että he ovat suuri työllistäjä alueella ja ruokailun aikana oli mukava seurata nuorten kokkien iloista työskentelyä avokeittiössä. Saimme kuulla Johanna Dahlgrenin kertomana Stallhagenin upeaa kasvutarinaa ja pääsimme tutustumaan heidän uuteen olutpanimolaajennukseen.

Sydämelliset tilan omistajat ottivat meidän iloisesti vastaan kauniissa maalaismaisemassaan. Saimme kuulla heidän tilan pitkästä historiasta sekä maistaa heidän erinomaisia lihatuotteita.

Lihatuotannon lisäksi heidän tilallaan järjestetään tapahtumia, joista suurin on Skördefest, jossa viime vuonna kävi yli 12 000 vierailijaa kolmen päivän aikana. Haluamme ehdottomasti palata Ahvenanmaalle ja Bolstaholmiin juhlien aikaan.

Kuvassa kirjoittajat ja kuvaajat: Restonomiopiskelijat Riina Puranen, Satu Hiuspää-Hiltunen ja Niina Vihelä