Matkalla Madridissa

Olimme toukokuun alussa pienellä Marata-opiskelijoiden porukalla opintomatkalla Espanjan pääkaupungissa, Madridissa. Matkamme aurinkoisessa ja lämpimässä Madridissa kesti noin viikon verran. Tuon viikon aikana pääsimme tutustumaan moniin eri kohteisiin sekä verkostoitumaan niin alan toimijoiden kanssa, kuin muiden opiskelijoiden kanssa.

Aloitimme viikon opiskelijaryhmän kanssa Yhdysvalloista. Pääsimme tutustumaan Madridin oopperataloon, Teatro Realiin, mikä olikin yksi viikon kohokohdista. Oli äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, minkälainen kokonaisuus tarvitaan yhden näytöksen rakentamiseen. Tämän jälkeen vierailimme gastronomiakeskus Plateassa, joka oli näyttävä kokonaisuus. Ennen Plateaa paikalla oli ollut elokuvateatteri, joten pohjaratkaisu sopi täydellisesti yhdistämään ruuan ja viihteen. Lounastimme siellä, minkä jälkeen siirryimme opastetulle kierrokselle Prado museoon.

Toinen päivä alkoi kävelykierroksella kaupungin vanhassa osassa, missä oppaamme kertoi alueesta yleisesti, mutta kertoi myös mielenkiintoisia yksityiskohtia. Päivä jatkui live cooking sessiolla Escuela de Hosteleriassa, mikä on itseasiassa yksi JAMK:n yhteystyökumppaneista. Lounastimme koululla pitkän kaavan mukaan, jonka jälkeen pääsimme pelaamaan espanjalaisille tyypillistä Paddle-peliä, joka muistutti jonkin verran tennistä ja squashia.

La Caja Mágica ja Almudenan katedraali

Perjantaina aloitimme päivän vierailemalla Microsoft Global Sport Innovation-keskuksessa. Keskuksessa meille esiteltiin muun muassa kuntoilulaitteita, joidenka käyttämiseen oli yhdistetty virtuaalitodellisuutta. Muutama ryhmäläisistämme pääsikin kokeilemaan soutulaitetta, jossa kuntoilija pääsee virtuaalilasien ja –kuulokkeiden avulla kokemaan joella soutamista. Microsoft Global Sport Innovation-keskuksesta suuntasimme La Caja Màgicalle, tenniskeskukseen, jossa käytiin Mutua Madrid Open Tennis neljännesfinaali-ottelut. Monet meistä olivatkin ensimmäistä kertaa tennispelissä, joten oli erittäin mielenkiintoista päästä seuramaan peliä, tiloja ja minkälaista oheistoimintaa yleensä isoissa tennispeleissä on.

Opintomatka oli äärimmäisen hyvä ja monipuolinen kokemus. Matkan antiin sisältyi kulttuuria, tapahtumatuotantoa, tutustumista espanjalaiseen ruuanlaittoon ja tietysti saimme nähdä kuinka iso juttu urheilu on Espanjassa, niin kulttuurisesti kuin myös matkailun näkökulmasta. Matka tarjosi erinomaista antia kaikille matkailun eri kärkien opiskelijoille ja ennen kaikkea, se antoi mahdollisuuden verkostoitua ihmisiin, joita muuten tuskin tapaisi.

Teatro Real

Teksti ja Kuvat:

JAMK restonomiopiskelijat Emma Koskinen & Hanne Leppänen