Palloilua Madridissa

Restonomiopiskelijoiden Madridin opintomatka jatkui viikonloppuna jalkapallopainotteisesti. Lauantaiaamuna osallistuimme luennoille, joissa puhui monipuolinen ja kansainvälinen joukko urheilualan vaikuttajia. Näistä lähinnä omaa alaamme oli Real Madridin edustajien luento jalkapallostadioni Santiago Bernabéun VIP-alueen vieraanvaraisuustarjonnasta. Stadionin viheriö on käytössä kauden aikana pääosin vain Real Madridin kotiotteluihin, joten lisätulot ovat tarpeen kulujen kattamiseksi. Ympäri stadionia löytyy 245 VIP-aitiota ja neljä ravintolaa, joiden palvelut ovat suunniteltu erityisesti yritysasiakkaita ja seurueita varten tuottamaan korkealaatuisia urheiluelämyksiä.

Stadionille on tarkoitus aloittaa kesällä huikea 400 miljoonan euron kunnostusprojekti, jossa uuden julkisivun lisäksi palvelutarjontaa lisätään entisestään muun muassa hotellilla ja ostoskeskuksella. Uusien nähtävyyksien avulla stadionille pyritään saamaan ympärivuotinen turistivirta. Projektin järjestelyissä riittää haastetta, sillä ottelut tullaan pelaamaan normaalisti kunnostustöiden ajan.

Luentojen jälkeen tutustuimme Santiago Bernabéun tiloihin paikan päällä. Santiago Bernabéu on yksi maailman tunnetuimmista jalkapallostadioneista ja Real Madrid on pelannut siellä kotiottelunsa jo vuodesta 1947 lähtien. Seuralla riittää menestystä ja pokaalivitriini oli varsin vakuuttava.

Illalla pääsimme näkemään Santiago Bernabéun stadionin täydessä toiminnassa kun Real Madrid pelasi keskikastin Celta Vigoa vastaan. Kyseessä oli La Ligan toiseksi viimeinen sarjakierros eikä ottelun lopputuloksella ollut enää merkitystä sarjasijoittumisten kanssa. Tästä huolimatta yleisöä oli paikalla runsaasti mikä kertoo Real Madridin maailmanlaajuisesta suosiosta. Paikkamme sijaitsivat stadionin yläkatsomossa, josta avartui upeat näkymät. Realilla oli selvästikin katseet jo Mestarien liigan finaalissa Liverpoolia vastaan, eikä otteluun lähdetty ykkösmiehistöllä. Realin rotaatiomiehistö oli kuitenkin pelipäällä ja maaleja iskettiin Celtan verkkoon kuusi kappaletta. Ottelu oli mahdollisesti Gareth Balen viimeinen esiintyminen Santiago Bernabéulla, sillä loukkaantumisherkkä tähti halutaan myydä kesällä pois.

Viikonloppu huipentui illalliseen stadionin Real Café -ravintolassa kansainvälisessä seurassa amerikkalaisten Sports Management opiskelijoiden kanssa. Kaikinpuolin huikea reissu!

Teksti ja kuvat: Restonomiopiskelija Henri Veholahti