Ahvenanmaa kun taakse jää

Nyt on kotiinlähdön aika ja jätämme Ahvenanmaalle hyvästit, toistaiseksi. Olemme kokeneet viikon aikana paljon uusia elämyksiä, oppineet runsaasti paikallisista yrityksistä, päässeet maistelemaan erilaisia makuja ja näkemään toisenlaista suomalaista kulttuuria. Jos haluatte tietää miten reissumme on sujunut, voitte lukea ajatuksiamme aiemmista blogikirjoituksista.

Ahvenanmaa on täynnä maalaismiljöötä
Reissun teemana oli se, että mennään bussilla ympäri Ahvenanmaata, vain Eckerön kunta jäi näkemättä

Koimme uusia makuelämyksiä. Pääsimme maistelemaan muun muassa erilaisia lihoja ja kaloja, juustoja sekä limonadeja. Pääsimme myös valmistamaan ammattikokki Michael Björklundin kanssa yhteisen lounaan jälkiruokineen. Makuelämykset ovat olleet reissussa taattuja!

Perjantaiaamu alkoi kävelyllä Ahvenanmaan ammattikorkeakoululle, jossa meitä vastassa oli restonomikoulutuksesta vastaava opettaja. Hän esitteli meille Ahvenanmaan korkeakoulun toimintaa ja kertoi meille faktatietoa koulusta. Ohimennen hän ennätti markkinoida Ahvenanmaata mainiona paikkana asua, elää ja työskennellä. Työllisyysaste täällä on korkea.

Högskolan på Åland

Ammattikorkeakoulussa vierailun jälkeen lähdimme tutustumaan paikalliseen eduskuntaan kulttuuri- ja opetusministeri Tony Asumaan opastamana. Hän kertoi meille paljon informaatiota Ahvenanmaan politiikasta, lainsäädännöstä ja taloudesta.

Eduskuntatalon istuntosali ja opiskelijoiden kyselytunti Tony Asumaalle

Viikko on ollut todella tapahtumarikas. Olemme olleet iloisesti yllättyneitä siitä, kuinka tarkasti ja positiivisella asenteella Ahvenanmaalla on huomioitu kestävä kehitys ja paikallisuus. Ahvenanmaalla selkeästi arvostetaan turismia ja sen tuomia mahdollisuuksia, mikä näkyy paikallisten yritysten toiminnassa ja yhteistyössä. Jos etsit työharjoittelupaikkaa tai seuraava lomakohdetta, voimme suositella lämpimästi Ahvenanmaata!

Tämän blogikirjoituksen tekijöinä olivat restonomiopiskelijat Ronja Poussu, Miia Launonen, Tiina Niskanen & Emma-Stina Viik