Positiivisten kokemusten kautta tulevaisuuden alaksi – Niko Kylässä

Päivää, kylässä Niko Kiviaho!

Ei Veitola, vaan Kiviaho. Tällä kertaa ilman yöpymistä niin, että kohteena ovat tutut mara-alan yritykset. Tavoitteena onkin sukeltaa syvemmälle näiden yritysten arkeen, käännekohtiin, menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Koronan aiheuttaman ahdingon sijaan keskustelujen näkökulmat painottavat sitä, kuinka vaikeuksista on selvitty ja kuinka positiivisen kautta pystytään rakentamaan uutta normaalia. Tavoitteena onkin kannustaa, rohkaista ja näyttää, että mara-alalla on edessä kirkas tulevaisuus.

”Päivää, kylässä Niko Kiviaho!” sukeltaa myös yritysten takana toimiviin ihmisiin ja pyrkii maalaamaan heidän henkilökuvaansa. Monipuolisten urapolkujen paljastuessa opitaan myös lisää alan monimuotoisuudesta ja verkostojen tärkeydestä. Jaksot ovat opettavainen ja silmiä avaava kurkistus kulissien taakse, niin alan opiskelijoille kuin alan toimijoille.

Sukellus Peurungan arkeen

Ensimmäisessä jaksossa saavutaan kylpylähotelli Peurunkaan, jossa Nikoa vastaanottaa Myyntijohtaja Ella Salmela. Miten Peurunka kehittyi kuntoutuslaitoksesta monipuoliseksi elämykseksi? Miten Kekkonen liittyy asiaan? Kuka on Ella Salmela ja miten hän on päätynyt Peurungan myyntijohtajaksi? Miten korona on vaikuttanut yrityksen toimintaan ja miltä Peurungan tulevaisuus näyttää? Näiden kysymysten askarruttaessa kyläilijäämme, suuntaa nokka kohti Peurunkaa. Tyhjistä käytävistä huolimatta, tulee päivästä rattoisa ja sen päätteeksi opitaankin tuntemaan niin Peurunka ja sen historia, kuin itse Ella. Vaikka koronan vuoksi viime vuosi ei olekaan ollut helppo, on tietynlaisen mentaliteetin, varautumisen ja myönteisen ajattelun voimin päästy pitkälle myös Peurungassa.

Oli kyse sitten Peurungan kuuluisasta kupolista, Hilarius Hiiren kylästä, Kekkosen kalareissuista, koronavuoden haasteista tai Ellan Vancouverin matkoista, avaavat keskustelut ovia maailmaan, johon harvoin pääset tutustumaan näin läheltä. Kannustankin kaikkia katsomaan jakson ajatuksella, olit sitten opiskelija, opettaja, mara-alan yrittäjä tai työntekijä.

#Marasydän

Videosarja on osa #Marasydän-kampanjaa, jonka tavoitteena on nostaa näkyviin matkailu- ja ravitsemisalan positiivisia tarinoita. Vaikean, koronantäyteisen arjen takaa paistaakin jo aurinko, joka lupaa mara-alalle menestyksekästä tulevaisuuttaa. ”Uusi normaali” on kuitenkin asia, jonka takia jokaisen toimijan on osattava haastaa itseään ja asettua uusiin muotteihin. Yhdessä, positiivisista kokemuksista oppien ja niitä jakaen, on mara-ala tulevaisuuden ala.

Artikkelin kirjoittaja Topi Pajukko kuvattuna Jyväskylän järvimaisemaa vasten rennossa tunnelmassa

Topi Pajukko on Jamkin opiskelija, joka toimii tällä hetkellä matkailu- ja palvelut -tulosalueella harjoittelijana. Topin kädenjälkeä on päästy ihailemaan niin videoiden, blogikirjoitusten, kuin kokonaisten verkkosivujenkin toteutuksessa. Luovalla mielellä ja erinomaisilla teknisillä taidoilla varustettu Topi on päässyt harjoittamaan taitojaan monipuolisesti Jamkissa, emmekä epäile hetkeäkään, että hänellä on loistava tulevaisuus edessään!