Unelmieni harjoittelupaikka Visit Finlandilla

Harjoittelu Visit Finlandilla muodostui haaveekseni opintojeni edetessä, ja varsinkin ollessani vaihdossa Hollannissa vuonna 2015 haaveeni vain vahvistui. Aloin kiinnittää huomiota siihen, mitä vaihtokaverini tietävät ja ajattelevat Suomesta, ja halusin päästä osaksi kehittämään mielikuvia Suomesta. Halusin päästä osaksi kehittämään Suomen matkailun markkinointia.

Aloittaessani opiskelut vuonna 2013, Visit Finland vielä nimellä Matkailun edistämiskeskus josta en ollut kuullutkaan ennen opiskelujeni aloitusta. Opiskelujen ja eri kurssien myötä Visit Finland ja heidän toimintansa tuli tutuksi. Käytimme paljon Visit Finlandin tekemiä tutkimuksia ja materiaaleja tukena eri opintojaksoilla. Näin Visit Finlandin toiminta tuli hyvin tutuksi.

Toimitin hakemukseni ja CV:ni eri tavoin Visit Finlandille (jopa ITB Berlin messuilla). Sinnikkyyteni palkittiin ja sain kutsun haastatteluun ja mahdollisuuden aloittaa harjoittelun. Harjoitteluni on 6 kuukauden mittainen ja kuulun markkinoinnin tiimiin.

Harjoittelijan perustehtäviin kuuluu Visit Finland infon sähköpostista huolehtiminen, esitetilauksien eteenpäin hoitaminen ja eri tiimien avustaminen tarvittaessa. Markkinointitiimin lisäksi muita tiimejä ovat muun muassa Global Sales, Research ja eri teemat kuten StopOver, Finrelax, Outdoors Finland ja Culture Finland. Heti harjoitteluni aluksi minulle sanottiin, että työtehtävien laatu ja määrä riippuvat täysin itsestäni, kyvyistäni ja halustani tehdä. Aluksi piti päästä mukaan työhön ja ymmärtää työn tyyli ja laatu.

Harjoittelun edetessä olen saanut eteeni haastavia työtehtäviä ja olen osana myös Visit Finlandin PR-tiimiä. Visit Finland järjestää eri maiden medioiden vierailuja Suomeen ja olen päässyt koordinoimaan useita matkoja. Tähän kuuluu esimerkiksi yhteydenpito alueorganisaatioiden kanssa ja hotellien ja kuljetuksien varaaminen. Alueorganisaatiot suunnittelevat ja varaavat ohjelmat toimittajille ja minä olen yhteydessä PR-toimistoihimme ulkomailla. Näiden lisäksi olen päivittänyt Visit Finlandin nettisivuja ja lisännyt medialle ja matkanjärjestäjille suunniteltuja ohjelmia nettisivuille.

Olen myös auttanut Visit Finlandin tapahtumatuottajaa muutamissa tapahtumissa. Niissä olen auttanut esimerkiksi tekemällä nimilappuja osallistujille sekä auttamalla tapahtuman kulussa. Näiden pienten asioiden ansioita minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä työmatkalle Kiinaan tapahtumatuottajan avuksi. Siitä lisää toisessa postauksessa!

Loppujen lopuksi työ on erilaista mitä ajattelin. Työskentely on hyvin itsenäistä, vaikka meillä onkin omat tiimit, joiden kanssa pidämme palavereja säännöllisin väliajoin. Harjoitteluni on ollut mieletön työkokemus ja tunnen olevani nyt ”Suomen matkailun näköalapaikoilla”. Olen tavannut monia Suomen matkailualan toimijoita ja päässyt osaksi Suomen matkailun markkinointia.

Visit Finland ottaa harjoittelijoita kuuden kuukauden ajanjaksoille ja kun aloitin, harjoittelijoita oli yhteensä kolme. Tällä hetkellä olen ainoa harjoittelija ja työt eivät ainakaan lopu. Syksylle tullaan hakemaan harjoittelijoita, joten rohkeasti hakemaan tähän opettavaiseen työpaikkaan harjoittelijaksi. Minulle voi laittaa sähköpostia, jos herää kysymyksiä!

lotta.eveliina.hakala(at)gmail.com

2 kommenttia

  1. Kuulostaapa kivalta harjoittelupaikalta! Toivottavasti Visit Finland käyttää joskus Stoorin bloggareita Keski-Suomen kohteiden markkinointiin 🙂