Älä kuhnaile, nyt on tilaisuutesi – hyönteisruokaa Jyväskylässä!

Jyväskylään joulukuussa laajentanut ravintola Egg on tunnettu vastuullisesta pikaruoasta, jossa käytetään lähituottajien raaka-aineita, joista tärkeimpänä kananmunat. Vegaanivaihtoehtona munakkaissa toimii ketjun itse kehittämä Vegg-kananmunankorvike.

Eggin tiimiltä löytyy myös kunnianhimoa kokeilla uusia ja villejä raaka-aineita. Suomen hyönteisruoan laillistamisen innoittamana tammikuun lopussa Jyväskylän ravintolaan rantautuu viikoksi mehiläiskuhnuripannukakku.

Kuhnurit ovat koiraspuoleisia mehiläisiä, joita joudutaan poistamaan mehiläispesästä varroapunkin torjunnan yhteydessä. Kuhnureita ei ole aikaisemmin hyödynnetty ja niitä menee Suomessa hukkaan noin 50 000 kiloa vuosittain, joten kuhnurit ovat todella kestävä ravinnonlähde hunajan tuottamisen sivutuotteena.

Itse olen kotoisin Korpilahdelta hunajatilalta, josta Eggin kuhnuritkin tulevat. Kotona kuhnureita on tullut maisteltua jo ennen virallista hyönteisten sallimista ruuaksi. Kuhnureita on helppo paistaa pannulla ja niistä irtoaa mukavan pähkinäinen ja hunajainen aromi ja niiden tuoksu vie mennessään. Kuhnurit ovat todella miellyttävän makuisia ja muistuttavat ulkomuodoltaan pieniä katkarapuja. Jos hyönteisruoka vielä vähän epäilyttää, ovat kuhnurit sopiva vaihtoehto lähteä kokeilemaan. Lämpimät suosittelut siis!

Kuhnuripannukakkujen lisäksi Eggissä on tarjolla myös normaaliin tapaan laaja kirjo munakkaita sekä burgereita. Kyytipojaksi voi nauttia vaikka Laitilan tuotoksia. Nyt on siis mahtava tilaisuus päästä kokeilemaan hyönteisruokaa ensimmäisten joukossa. Kuhnureita on tarjolla vain rajoitettu määrä rajoitetun ajan, joten älä siis kuhnuroi vaan tule käymään uudessa Egg JKL ravintolassa osoitteessa Kauppakatu 20. Kuhnurit saapuvat valikoimaan maanantaina 22.1.

 

Kirjoittaja: Vertti Seppälä, kuhnureista parhaillaan opinnäytetyötä tekevä kestävän gastronomian restonomiopiskelija

 

1 kommentti

  1. Vuosia sitten en olisi koskaan voinut uskoa syöväni mitään ötököitä ja hyönteisiä, mutta nyt mua kiehtoo ajatus sirkkapatukasta! Odotan jo innolla mistä sellaisen löytäisin käsiini 😀