Taste4Travel

Tarinoita matkailusta ja makumaailmoista | Stories about travelling and cuisine.
22.10.2019 jamkrestonomi

Ethnic Restaurants in Jyväskylä – Japanese

22.10.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

We compared two sushi restaurants in Jyväskylä through our own experiences. The restaurants we compared were Hanko sushi and Haiku sushi. At first we noticed the differences about the lunch prices. Haiku sushi is cheaper in comparison to Hanko sushi. In Hanko you can get lunch in three sizes. The first one is small and […]

12.10.2019 jamkrestonomi

Group Meatlovers at Fiskars Festival

12.10.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

It was October 5th when we left from Jyväskylä early in the morning, around 7am. The bus ride to Fiskars Slow Food Festival was long but around 11am we finally arrived. The weather was chilly yet sunny, but the atmosphere in the festival was really warm and welcoming. Everyone was eager to see and hear […]

8.10.2019 jamkrestonomi

Opiskelijaruokaa Mankolan puutarhasta

8.10.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Kuulin useammaltakin opettajaltamme JAMK:ssa mahdollisuudesta osallistua Mankolan yhtenäiskoulun pihalla sijaitsevan kaupunkipuutarhan hoitoon ja innostuin heti. Olen ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut oman ruoan viljelystä sekä kaupunkiviljelystä yleisesti, joten tämä vaikutti aivan loistavalta tilaisuudelta päästä asiasta niin sanotusti jyvälle! Seuraavaksi esittelenkin teille mitä Mankolassa teimme, millaista satoa saimme sekä kuinka satoa itse käytin. Ensimmäisessä kuvassa näemme […]

26.4.2019 jamkrestonomi

Ahvenanmaa kun taakse jää

26.4.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Nyt on kotiinlähdön aika ja jätämme Ahvenanmaalle hyvästit, toistaiseksi. Olemme kokeneet viikon aikana paljon uusia elämyksiä, oppineet runsaasti paikallisista yrityksistä, päässeet maistelemaan erilaisia makuja ja näkemään toisenlaista suomalaista kulttuuria. Jos haluatte tietää miten reissumme on sujunut, voitte lukea ajatuksiamme aiemmista blogikirjoituksista. Koimme uusia makuelämyksiä. Pääsimme maistelemaan muun muassa erilaisia lihoja ja kaloja, juustoja sekä limonadeja. […]

25.4.2019 jamkrestonomi

Ahvenanmaan mehustelua

25.4.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Hejsan allihoppa! Vår dag har varit fullbelagd på intressanta äventyrar och nu är det igen dags att dela dessa upplevelser! Så kanske skulle vi skriva den här blogg posten på svenska för vi har lärt oss ganska mycket under den här veckan? Okej, vi bara skojade! Ruotsin kielessä olemme saaneet kylpeä tämänkin päivän tutustuessamme paikallisten […]

24.4.2019 jamkrestonomi

Lampaita, lehmiä ja Smakbyn Åland

24.4.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Opintomatkamme kolmantena päivänä heräsimme hotelli Cikadassa ja nautimme hotellin aamupalan. Päivän ensimmäinen ja kenties odotetuin kohteemme oli Marskogenin lammastila, missä vihdoin pääsimme näkemään lampaita ja vieläpä silittelemään niitä. Tilan omistajat olivat iloisesti meitä aamusta vastassa ja kierrättivät meidät makkarantekotiloissaan ja kertoivat tuotteistaan. Tarjoilut olivat myös kohdallaan, sillä pääsimme maistelemaan tilan omia lammasmakkaroita Amalias limonadin kera. […]

23.4.2019 jamkrestonomi

Hälsningar från solig Mariehamn!

23.4.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Ruotsin opntojaksoon kuuluvan Ahvenanmaan reissumme toinen aamu alkoi Lappon saarella Pellas Gästhem majatalossa, jossa nautimme erittäin hyvän aamiaisen. Aamupalan jälkeen matkamme jatkui kohti Ahvenanmaan pääsaarta, Vårdön Hummelvikin kautta. Matkalla kävimme turisteilemassa Bomarsundin linnoituksella, jossa otimme muutamat kuvat. Ensimmäinen kohteemme oli Ålands Landbygdscentrum, jossa Lena Brenner kertoi meille Ahvenanmaan kestävästä ruokastrategiasta sekä ruokamatkailusta. Tiesitkö muuten, että […]

11.4.2019 jamkrestonomi

Työharjoittelu toisella puolen maapalloa

11.4.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Työharjoittelu on yksi niistä aivan mahtavista keinoista harjoitella työelämässä olemista opiskelun aikana. Vaikka suurin osa harjoitteluista onkin niin sanottua vapaaehtoistyötä, josta palkkaa ei makseta, niin kokemukset ovat sitäkin arvokkaampia. Toki palkkaa olisi myös mukava saada siihen itsensä elättämiseen, erityisesti kun monissa maissa se vuokrataso on hieman korkeampi. Itse suuntasin ”hieman” suomea pidemmälle, ja kohteena oli […]

14.3.2019 jamkrestonomi

Matkamessuterveisiä tuulisesta Berliinistä

14.3.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Maaliskuinen Saksa ei ehkä tarjonnut parasta loistoaan matkailijoille, mutta vierailu ITB Berlin-matkamessuille oli kuin muutamassa päivässä kävellen suoritettu maailmanympärysmatka. Tämä maailmanympärysmatka sisälsi paljon uutta tietoa matkailun trendeistä, tulevaisuuden näkymistä sekä eri maista matkakohteina. Messukeskuksen 26 suurta hallia tarjosi nähtävää, koettavaa ja käveltävää, eikä eksymisiltäkään aina vältytty. Berliinin matkamessut keräsivät tänä vuonna kaiken kaikkiaan 160 000 osallistujaa. […]

13.3.2019 jamkrestonomi

Muilla mailla

13.3.2019 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Olimme tammikuussa mukana JAMK:n opintomatkalla, joka suuntautui International Green Week 2019 messuille. Kyseessä on maailman suurimmat elintarvikealan messut, jotka järjestetään vuosittain Berliinissä. Tänä vuonna Suomi oli messujen kumppanimaa ja Suomi oli messuilla esillä isosti.  Suomen osasto sai messukävijöiltä kehuja skandinaavisesta ilmeestä ja selkeydestä. Se erottuikin muiden maiden messuosastoista rauhallisuudellaan ja harmonisella kokonaisuudellaan. Vaikka tehtävät Suomen […]