Taste4Travel

Tarinoita matkailusta ja makumaailmoista | Stories about travelling and cuisine.
11.5.2017 jamkrestonomi

Luonnon antimia ja korkeaa laatua

11.5.2017 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Haluamme mainostaa paria paikkaa Ruotsissa, jossa ehdottomasti kannattaa käydä. Molemmat niistä loistavat erilaisuudellaan ja huolellisella estetiikalla ja visualisoinnilla. Luonto on läsnä ja ekologisuuteen, puhtauteen, raikkauteen ja korkeaan laatuun on panostettu. Olof Viktors on leipomo peltojen keskellä Etelä-Ruotsin Glemmingessä. Siellä tuotelajitelma sai meidät valinnanvaikeuteen, mutta Jyväskylän huonon raakakakkuvalikoima sai meidät valitsemaan hyvin herkullisen näköisen mustikkaraakakakun. Eikä […]

2.5.2017 jamkrestonomi

Kokemuksia Resto-kisasta: näin ammattitaitoa testattiin

2.5.2017 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Tämän vuoden mittelö Sadunomaisessa Kainuussa testasi marata-alojen opiskelijoiden ammattitaitoa erityisesti elämys- ja aktiviteettimatkailun saralla. Myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustusjoukkue koottiin näitä järjestäjäkoulun teemoja noudatellen. Niin syntyi Aarni: neljän opiskelija tiimi täynnä vahvaa osaamista luonto- ja hyvinvointimatkailusta, ruoka- ja juomapalveluista, kansainvälisyydestä, markkinoinnista sekä elämystuotannosta. Pian tiimin rakentumisen jälkeen tapasimmekin jo koko tiimin voimin ja kahden kuukauden ankara […]

2.5.2017 jamkrestonomi

Eväitä ruokamatkailuun Skånesta

2.5.2017 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Joukko restonomiopiskelijoita tutustui Kööpenhaminan ja Skånen ruokamatkailuun 24.-28.4. Kyseessä oli Nordplus -liikkuvuushanke Smaklig svenska på språng II – erilainen tapa opiskella ruotsia osana ammattikorkeakouluopintoja.  Opiskelijoilla oli huhtikuussa ennen matkaa viikottain ruotsin kielen valmennusta, koko pakollinen Työelämän ruotsi -opintojakso rakennettiin käytännössä opintomatkan ympärille. Opiskelijat valitsivat ennen matkaa teeman, johon he pareittain reissulla keskittyivät – tuosta teemasta […]

28.1.2017 jamkrestonomi

Restonomit Matkamessuilla 2017

28.1.2017 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Kävimme Restonomiopiskelijoiden kanssa Helsingissä tämän vuoden matkamessuilla perjantaina 20.1. Messuilla oli mukana edustajia noin 80 maasta. Oli mahtavaa nähdä, kuinka monet esittelijät olivat panostaneet esittelypisteiden ulkonäköön ja pieneen puuhaan. Esimerkiksi Oulun piste oli tehty hauskasti tunnistettavaksi suurella toripoliisilla ja heidän pisteellään sai kokeilla kivenhiontaa. Aurinkomatkojen yhteydessä taas oli hiekkalaatikko. Forex Bankin pisteellä oli mielenkiintoista nähdä, […]

2.1.2017 jamkrestonomi

Suomi näyttävästi esillä Terra Madre Salone del Gusto –tapahtumassa Italiassa

2.1.2017 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Ensimmäistä kertaa historiassa Suomi oli suuremmalla joukolla mukana Slow Foodin joka toinen vuosi järjestettävässä suurtapahtumassa. Food from Finland ja VisitFinland olivat valinneet teemoiksi hyvinvoinnin ja suomalaisen luonnon. Tapahtuma järjestettiin Torinossa, Piemonten maakunnan pääkaupungissa, syyskuussa 2016. Tapahtuman teemana oli tällä kertaa ’Loving the Earth’. Uutta oli se, että tapahtuma levittäytyi ympäri Torinoa, sen puistoihin, aukioille, kaduille, […]

22.12.2016 jamkrestonomi

Restonomit matkamessuilla Lontoossa

22.12.2016 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Osallistuimme Jamkin restonomiopiskelijoiden kolmannen vuosikurssin porukalla World Tourism Market (WTM) messuille, jotka järjestetään vuosittain Lontoossa Excelissä. Messuhalli oli valtava ja se oli jaettu kahteen osaan: toisella puolella oli Euroopan toimijat ja toisella muiden maanosien toimijat. Lisäksi rakennuksessa oli useita kahviloita ja ravintoloita, joiden jonot eivät millään laantuneet. Näytteilleasettajista parhaiten erottautui Incredible India, joka olikin yksi […]

13.10.2016 jamkrestonomi

Upea päivä Konnevedellä

13.10.2016 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Toisen vuoden matkailun opiskelijoiden syksyn ensimmäinen opintomatka toteutui viime viikolla, kun suuntasimme viettämään päivän Konnevedellä. Päivän aikana pääsimme risteilemään Konneveden halki Etelä-Konneveden kansallispuistoon, jossa ohjelmaan sisältyi patikoinnin lisäksi myös makkaranpaistoa laavulla. Patikoituamme Kalajan vuoren halki suuntasimme takaisin bussille joka kuljetti meidät Rautalammin museoon. Reissuun meitä lähti yhteensä noin 40 opiskelijaa sekä neljä opettajaa. Aamu starttasi […]

5.10.2016 jamkrestonomi

Mankolan Makosa ja viimeiset syyssadot

5.10.2016 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Lauantaina17.9.2016 vietettiin Mankolan koululla Makosa-sadonkorjuutapahtumaa. Paikalla oli paljon opettajia, oppilaita ja vierailevia vanhempia sekä isovanhempia. Tapahtumassa oli monenlaisia pelejä, leikkejä, myyntipisteitä sekä paloauton vierailu. Oppilaat touhusivat pihamaalla ahkerasti haravoinnin ja muiden pihatöiden parissa. Tapahtumapäivän sää oli myös oikein otollinen, niin kuin kuulemma myös aikaisempinakin vuosina. Myös me restonomit olimme esittelemässä kasvihuoneen takana olevat viljelmät ja […]

30.9.2016 jamkrestonomi

Projekti Mankola Tiinan silmin

30.9.2016 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Minulla oli keväällä mahdollisuus osallistua Mankolan koululla tapahtuvaan viljelyprojektiin, jossa mukana oli Mankolan koulun 8.luokkalaisia, Jämsän ammattiopiston puutarhaopiskelijoita ja me innokkaat Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijat. Cityviljely, laatikkoviljely, lavaviljely –  rakkaalla lapsella on monta nimeä, kyseessä on kasvava trendi maailmalla. Suomessa innostus vaihtelee, mutta pääkaupunkiseudulla, mistä tänä vuonna muutin keskisuomalaiseksi, se on erittäin suosittua. Itselläni on myös […]

30.9.2016 jamkrestonomi

Pellolta pöytään

30.9.2016 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Mankolan viljelmillä kasvattelimme kesän aikana paljon erilaisia kasviksia. Syksyn tullessa onkin jo aika käyttää niitä ruoanvalmistuksessa. Keräsin tähän muutaman ohjeen, joissa käytin kasvattamiamme kasviksia. Tietysti mahdollisimman luonnollisesti, ilman lisäaineita. Kesäkurpitsalasagne neljälle henkilölle 1 Iso kesäkurpitsa n. 800g Leikkaa kesäkurpitsa puolen senttimetrin paksuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna itkeä puolisen tuntia. Jauhelihakastike: naudan jauhelihaa 400g […]