11.9.2017
Ruokahävikki ravitsemistoiminnassa
11.9.2017 Suomessa vietetään parhaillaan valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Hävikkiviikko on suunnattu pääasiassa kuluttajille, mutta myös me ravitsemistoiminnassa tuotamme oman osuutemme ruokahävikistä. Luonnonvarakeskus arvioi vuonna 2010 ravitsemistoiminnan osuudeksi Suomessa syntyvästä ruokahävikistä noin 20 prosenttia. Tämä tarkoittaa vuoden aikana yhteensä 75-85 miljoonaa kiloa ruokaa roskikseen. Ruokahävikin syntyminen Ravintolassa ruokahävikkiä syntyy ruoan valmistusprosessien kaikissa vaiheissa. Ruokahävikki jaetaan kolmeen […]
11.8.2017
Unelmia ja kasteluhommia
11.8.2017 Viljelyprojekti käynnistyi jokseenkin jäätävissä tunnelmissa raesateen pirskotellessa niskaan istutuspäivänä. Ensimmäisen vuoden aloittelevaa viljelijää 11 laatikon rivi jokseenkin kauhistutti lukuisine eri kasveineen ja mahdollisine tuholaisineen tuloaan yrittävän takatalven ohella. Onneksi puutarhaopettajamme Heikki oli laatinut meille selkeät istutuslistat ja piti kattavan ohjeistuksen niin istutukseen, lannoitukseen kuin hoitoon liittyen. Tässä koin ahaa-elämyksen esimerkiksi lannoituksen oikean määrän ja lannoitteen […]
30.7.2017
Mankolassa viljellään jälleen
30.7.2017 Viime kesän hyvien kokemusten innostamana jatkamme hyötykasvimaamme viljelyä Mankolassa tänäkin kesänä. Viljelyssä tosin yksikään kesä ei ole samanlainen – mutta sehän on juuri se homman juju, aina saa oppia jotain uutta! Kuvio on sama kuin vuosi sitten: yhteistyö Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksen, JAOn Jämsän puuutarhurilinjan ja Mankolan yhtenäiskoulun kesken. Paikka, esikasvatusta ja välineitä Mankolasta – tietotaitoa […]
2.6.2017
Visit Finland, China Road Show
2.6.2017 Aloittaessani työharjoittelun Visit Finlandilla, en ikinä olisi uskonut eteeni tulevan näin hienon mahdollisuuden. Pääsin työmatkalle Kiinaan Visit Finlandin tapahtumatuottajan kanssa toteuttamaan China Road Show-nimistä tapahtumaa. China Road Show on Visit Finlandin koordinoima myyntitapahtuma. Visit Finlandin suomalaiset partnerit, kuten alueorganisaatiot, hotelliketjut, laskettelukeskukset ja laivayhtiöt lähtivät mukaan myymään omia tuotteitaan ja palveluitaan kiinalaisille matkanjärjestäjille. Jokaisessa kaupungissa oli […]
29.5.2017
Unelmieni harjoittelupaikka Visit Finlandilla
29.5.2017 Harjoittelu Visit Finlandilla muodostui haaveekseni opintojeni edetessä, ja varsinkin ollessani vaihdossa Hollannissa vuonna 2015 haaveeni vain vahvistui. Aloin kiinnittää huomiota siihen, mitä vaihtokaverini tietävät ja ajattelevat Suomesta, ja halusin päästä osaksi kehittämään mielikuvia Suomesta. Halusin päästä osaksi kehittämään Suomen matkailun markkinointia. Aloittaessani opiskelut vuonna 2013, Visit Finland vielä nimellä Matkailun edistämiskeskus josta en ollut kuullutkaan […]
24.5.2017
Matkailuopintoja ja hostellihommia Japanissa
24.5.2017 Saavuin Japaniin viime syyskuussa, ja olen nyt ollut opiskelijavaihdossa Osakassa sijaitsevassa Kindain yliopistossa noin yhdeksän kuukautta. Asuin samaisella alueella vaihto-oppilaana myös lukioaikanani noin vuoden verran, ja päätin tällä kertaa tulla tänne uudestaan halusta oppia lisää maan kulttuurista sekä erityisesti kielestä, jota olisi hienoa päästä mahdollisesti hyödyntämään tulevalla matkailualan urallani. Tavoitteenani onkin ollut vaihtoni aikana uppoutua […]
12.5.2017
Streetfoodia Tanskassa
12.5.2017 Saavuimme Kööpenhaminan juna-asemalle päivällä ja vietyämme tavarat hotellille lähdimme kohti Torvehallernea. Joka on käytännössä kahdessa eri rakennuksessa oleva ruokatori, jonka erottaa toisistaan välissä oleva tuoretori, jossa myytiin kaikenlaisia vihertuotteita vihanneksista kukkiin. Torvehallernessa voit kokeilla erilaisia ruokia ja juomia sekä ostaa niitä myös kotiin. Ensimmäisenä silmiimme pisti streetfood -tyylistä ruokaa ja erityisoluita. Kokeilimme siellä brioche -leipään […]
11.5.2017
Torvehallerne, kauppahalli Kööpenhaminassa
11.5.2017 24.4 saavuimme Kööpenhaminaan ja tutustuimme pieneen ja idylliseen kauppahalliin ”Torvehallerne”, jossa sijaitsi useita pieniä ravintoloita ja liikkeitä. Ravintolat ja niiden ruokavalikoima oli kauniisti esillä ja jokainen ruoka näytti hyvin houkuttelevalta. Maistoimmekin heti ensimmäisenä lihaisat saaristolaisleivät paikallisen oluen kyydittäminä. Annos oli herkullinen ensikosketus Kööpenhaminalaiseen ruokakulttuuriin. Tiesimmekin jo ennen matkaa, että tanskalainen ruoka sopii varmasti suomalaiseen makuumme erinomaisesti! […]
11.5.2017
Yhteistyötä naapurissa
11.5.2017 Kööpenhaminan ja Skånen opintomatkallamme tutustuimme ruotsin opiskelun lisäksi moniin eri ruoka-alan yrityksiin . Kiinnitimme jo ennen reissua huomiota siihen, miten lähiruuan markkinointi Skånen alueella oli houkuttelevaa sekä matkailun että gastronomian näkökulmasta. Lähestymme tässä blogissa aihetta hieman takaperoisesti, sillä viimeisenä päivänä Ystadissa luennoi karismaattinen Nicklas Fjellström alueellisesta ruokakulttuurista (Regional Culinare Heritage) ja tämä avasi todella silmämme […]
11.5.2017