Cisco Cius – tabletti yritys- ja opetuskäyttöön

Laadukkaista verkkolaitteistaan tunnettu Cisco tuo markkinoille  yhteistoiminnallisen tabletin. Cius-niminen tabletti on  Android-pohjainen ja mahdollistaa  sekä  ääni- että videopuhelut ja  videoneuvottelut. Ciscon mukaan tabletin reaaliaikaiset integroidut yhteistyösovellukset ovat ainutlaatuiset verrattuna muihin tabletteihin. (Cisco 2011.)

Vaikka Cius on suunniteltu yrityskäyttöön, tabletti soveltuu erinomaisesti myös opetukseen. Esimerkiksi Wisconsin  yliopisto on ottanut Cisco Ciuksen opetuskäyttöön tukemaan etäopetusta: opiskelijat voivat seurata luentoa WebEx-videon kautta. (Ford, M. 2011.)

Luokkahuoneen ulkopuolella opiskelijat ja opettaja voivat olla yhteydessä ryhmätyövälineiden avulla , esimerkiksi koordinoida projektia, olla reaaliaikaisessa videoyhteydessä ja luoda asiakirjoja . Ottamalla opetuskäyttöön Cisco Cius -tabletin, tarjoaa yliopisto joustavan oppimisympäristön, joka helpottaa opiskelijoiden ja opettajien työskentelyä yhdessä luokkahuoneen ulkopuolella. Näin opetuksen laatu sekä oppimistulokset paranevat.  (Mt.)

 Yritysmaailman muuttuessa yhä enenemässä määrin mobiiliksi, visuaaliset ja virtuaaliset ominaisuudet ovat must (pakko olla). PC:n aikakausi on Ciscon White paperin (2011) ennusteen mukaan ohi, so. PostPC  Era.

Ciscon  White paperin (2011) mukaan  työympäristö kehittyy seuraavasti:

2011 Mobile:

Fifty Percent of Computing Devices

Will Be Smartphones and Tablets

2012 Virtual:

Forty Percent of Businesses

Will Use Cloud-Based Services

2013 Visual:

Ninety Percent of Network Traffic

Will Be Video

Edelleen Cisco ennustaa: vuonna 2011 myydään yli 50 miljoonaa taulutietokonetta, joista yli 25 prosenttia ostetaan yrityskäyttöön, ja vuoteen 2013 mennessä jo 80 prosenttia yrityksistä on ottanut tabletit käyttöön.

Ciscon Cius kilpailee markkinoista lähinnä iPadin kanssa, jolla on jo vankka markkina-asema, varsinkin akateemisissa piireissä.

Lähteet ja lisätietoja Ciuksesta:

Cisco Cius. 2011. Redefine the Way You Work with Cisco Cius.  http://www.cisco.com/en/US/products/ps11156/index.html.

Cisco White paper. 2011.Cisco Cius: Mobile Collaboration in the Post-PC Era. http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/voicesw/ps6789/ps7290/ps11156/white_paper_c11-678038.html.

Ford, M. 2011. Cisco Cius: Customers Share their Perspective on Why They Need an Enterprise Tablet. Asiantuntijan blogikirjoitus 29.6.2011. http://blogs.cisco.com/collaboration/cisco-cius-three-customers-share-their-perspective-on-why-they-need-an-enterprise-tablet/.

.