Voihan e!

 

Ostimme Knovelin, tuhansia tekniikan alan tietokantoja sisältävän e-kirjakokoelman.

Moni ei varmaan tiedä, mitä kaikkea pitää tehdä, jotta aineisto saadaan asiakkaiden käyttöön. Ja monen ihmisen voimin.
Siis:
Elsevier vahvistaa tilauksen ja lähettää linkin palveluun. Minä välitän linkin järjestelmäsuunnittelijalle, joka palauttaa minulle ezproxatun etäkäytettävän linkin.
Tietokantaa testataan eri laitteilla vaihtelevin lopputuloksin: kirjastonjohtaja Androidilla, minä Windowsilla.
Nelli-portaalin alasajon jälkeen tietokannat konvertoituivat Voyagerin luettelointitietueiksi, josta asiakkaat löytävät ne Finnan kautta. Koska Knovel on uusi tietokanta, piti se luetteloida kirjastotietokantaan. Siispä viestiä kokoelmatiimin vetäjälle, miten toimitaan. Hän luo minitietueen, jonka tarvitsen, kun seuraavaksi lisään Episerverin kautta tämän uuden aineiston tiedot kirjaston www-sivuille (fin/eng). Aineisto on siis luetteloitu Voyageriin, mutta Finnaan päivitys ei ole tullut vielä kahdenkaan tunnin jälkeen, argh, ja minun on julkaistava sivut ezproxatulla linkillä.
Seuraavaksi vakoilen SeAmkin loistavilta e-kirjat-sivuilta Knovelin kuvauksia ja ohjetekstejä. Lainailen vähän, kiitos SeAmk. Samalla kysyn heidän Chat-palvelustaan, onko heillä marcit tai näkyvätkö e-kirjat tietokannassa. Saan tietää, että haravoituvat Finnaan SFX-välityspalvelun kautta. Eikun viestiä järjestelmäsuunnittelijalle, että miten tämä meillä hoituu. Järjestelmäsuunnittelija ohjaa viestin meidän ns. Nelli-ihmiselle, nyt siis Finna-ihminen, ja hän lupaa hoitaa asian.
Webbisivun kuvauksia tehdessäni testaan kirjautumismahdollisuutta oman tilin luomiseksi ja yritän rekisteröityä sähköpostilla. Tämä ei onnistu ja käännyn taas järjestelmäsuunnittelijan puoleen – hän ohjaa lähettämään s-postia otsikolla:
I tried to register but my email domain is not authorized for access. Elsevier viestittää käsittelevänsä asian 24  tunnin sisällä.

Huomenna vaihdan Finnan linkin ja jatkan testailuja.
https://www.jamk.fi/fi/Palvelut/kirjasto/Oppaat/E-aineistot/ –Knovel.

Voihan e!

Tämä artikkeli on kirjoitettu Lumialla 😊.