Taste4Travel

Tarinoita matkailusta ja makumaailmoista | Stories about travelling and cuisine.
19.8.2018 jamkrestonomi

Puutarhan esittelyä ja virkistävä vihersmoothie

19.8.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Terveisiä Mankolasta! Kesä alkaa olla jo ohi ja koulunpenkki kutsuu parin viikon kuluttua. Meillä riittää silti hommaa puutarhalla, sillä satoa tulee edelleen ja helleaallot pitävät huolen, että saadaan kastelukannukaupalla kantaa vettä laatikoihin. Innolla odotellaan tällä hetkellä esimerkiksi kurpitsoita ja maisseja, josko ne kerkeisivät kypsyä lautaselle ennen kauden loppua! Vähän meitä ammattikorkeakoululaisia nuoremmilla alkoi koulu jo […]

9.8.2018 jamkrestonomi

Kesäopintoja JAMKissa ja kesän paras piirakkaohje!

9.8.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on sellainen kiva mahdollisuus nimeltä kesäopinnot. Vaikka kesätöistä ei paljoa oisi soiteltu tai oisit päättänyt mennä vanhempien luokse kesäksi toiseen kaupunkiin, on JAMKissa silti mahdollista tehdä kesäopintoja, sillä niitä löytyy myös verkosta. Kesäopintoja löytyy kaikille aloille enempi ja vähempi, sen lisäksi on yleispäteviä ja muuten vain mielenkiintoisia kursseja ja vaihtoehtoja kesänviettoon. Itse valitsin […]

5.8.2018 jamkrestonomi

Erilainen viljelykesä Mankolassa

5.8.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Joukko kestävän gastronomian restonomiopiskelijoita ja pari opettajaa on hoitanut tänäkin vuonna kasvimaata Mankolan yhtenäiskoulun kasvihuoneen vieressä. Yhdessätoista lavassa on riittänyt kastelemista ihan eri tavalla kuin kahtena aiempana viljelykesänä! Tänä kesänä projekti oli siinäkin mielessä erilainen, ettemme tehneet varsinaisesti yhteistyötä Gradian puutarhapuolen opiskelijoiden kanssa, kuten aiemmin. Gradian opettaja Heikki Korhonen on toki antanut meille arvokasta konsulttiapua. Mankolan koulun […]

18.6.2018 jamkrestonomi

Palloilua Madridissa

18.6.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Restonomiopiskelijoiden Madridin opintomatka jatkui viikonloppuna jalkapallopainotteisesti. Lauantaiaamuna osallistuimme luennoille, joissa puhui monipuolinen ja kansainvälinen joukko urheilualan vaikuttajia. Näistä lähinnä omaa alaamme oli Real Madridin edustajien luento jalkapallostadioni Santiago Bernabéun VIP-alueen vieraanvaraisuustarjonnasta. Stadionin viheriö on käytössä kauden aikana pääosin vain Real Madridin kotiotteluihin, joten lisätulot ovat tarpeen kulujen kattamiseksi. Ympäri stadionia löytyy 245 VIP-aitiota ja neljä […]

6.6.2018 jamkrestonomi

Matkalla Madridissa

6.6.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Olimme toukokuun alussa pienellä Marata-opiskelijoiden porukalla opintomatkalla Espanjan pääkaupungissa, Madridissa. Matkamme aurinkoisessa ja lämpimässä Madridissa kesti noin viikon verran. Tuon viikon aikana pääsimme tutustumaan moniin eri kohteisiin sekä verkostoitumaan niin alan toimijoiden kanssa, kuin muiden opiskelijoiden kanssa. Aloitimme viikon opiskelijaryhmän kanssa Yhdysvalloista. Pääsimme tutustumaan Madridin oopperataloon, Teatro Realiin, mikä olikin yksi viikon kohokohdista. Oli äärimmäisen […]

26.4.2018 jamkrestonomi

Tunnelmia Berliinin matkamessuilta

26.4.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Tätä matkaa monet matkailun kärjen opiskelijat olivat odottaneet jo koulun ensimmäisestä vuodesta asti; Euroopan suurimmat matkamessut Berliinissä. Verrattuna Helsingin matkamessuihin, joissa vierailimme ensimmäisenä opiskeluvuotena, olihan nämä aivan omaa luokkaansa, eikä varmaan moni osannut etukäteen varautua näin suuriin messuihin. Berliinin matkamessut oli varmasti kutkutellut monien opiskelijoiden mielessä jo pitkät ajat, olihan siellä mahdollisuuksia ihan tutustua uusiin […]

23.4.2018 jamkrestonomi

Loppuuko vesi? Olisiko sinunkin mahdollista pienentää kulutustasi?

23.4.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Blogin juttuartikkeli käsittelee tällä kertaa vesitilannetta Etelä-Afrikassa. JAMKin kestävän gastronomian ja asiakaspalvelun opettaja Kimmo Aho kertoo alueen vesitilanteesta: ”Etelä-Afrikan lounaisosat ovat kärsineet kuivuudesta jo kolme vuotta, jopa pidempäänkin. Tällä hetkellä tilanne on niin kriittinen, että esimerkiksi Kapkaupungissa veden arvioitiin loppuvan huhtikuussa, mutta helmikuisen sateen jälkeen arviota tarkennettiin toukokuulle ja huhtikuun alussa vesialtaiden täytyttyä arvioitua päivää […]

6.4.2018 jamkrestonomi

Ahvenanmaa opetti

6.4.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa Yleinen

  Siellä Ahvenanmaan opetus-ja kulttuuriministeri Tony Asumaa kertoi meille mielenkiintoisia faktatietoja Ahvenanmaasta. Ahvenanmaan asukkaista 60% on syntyperäisiä ahvenanmaalaisia. Opiskelijat suuntaavat korkeakouluopintoihin yleensä Ruotsiin, jonka valitsee noin 70% opiskelijoista. Opiskelupaikakseen opiskelijat valitsevat Ruotsin tämän sijainnin ja parempien opiskelumahdollisuuksien vuoksi. Meille Ahvenanmaa näyttäytyi rauhallisena. Varsinainen turistikausi alkaa heinäkuussa ja kestää noin kuusi viikkoa, jolloin saarella riittää säpinää. […]

5.4.2018 jamkrestonomi

Stallhagen ja Bolstaholmsgård

5.4.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

  Stallhagen on Ahvenanmaalainen panimo, joka on kasvanut Suomen neljänneksi suurimmaksi oluttehtaaksi. Panimon yhteydessä on ravintola Pub Stallhagen, jossa saimme nauttia erittäin maukkaan lounaan sekä oluet. Ravintolassaan he käyttävät paikallisia tuotteita niin paljon kuin mahdollista ja heillä onkin 90 tavarantoimittajaa Ahvenanmaalta. Heillä on ns. flytande menu mikä tarkoittaa, että menu voi vaihtua useaan kertaan päivän […]

5.4.2018 jamkrestonomi

Solen skiner inte

5.4.2018 jamkrestonomi
Retkikeitin - historian havinaa

Tänään aamulla suuntasimme bussin keulan kohti HavsViddeniä, joka sijaitsee Getassa Ahvenanmaan pohjoisosassa. Siellä meille kerrottiin HavsViddenin toiminnasta ja pääsimme myös tutustumaan heidän majoitusvaihtoehtoihin, joista muuten oli mahtavaa ihailla maisemia pilviselläkin säällä! Tämän jälkeen HavsViddenin ravintolan John Ström kertoi meille ravintolan ruuanvalmistuksen periaatteista sekä raaka-aineiden orgaanisista valinnoista. John Ström nosti HavsViddenin perusperiaatteiksi kestävän kehityksen, jota voisikin […]