Kannaottoja ja keskustelua e-kirjoista

Tulevaisuus?

Kirjastoalan järjestöjen e-kirjakannanotossa  tuodaan esille ongelma kirjastojen olemattomasta mahdollisuudesta hankkia kotimaista e-kirjallisuutta kokoelmiinsa.

Kannanoton tavoite:

Tavoittelemme systemaattista kansallista yhteistyötä, jossa tieteelliset ja yleiset kirjastot ovat kustantajien, tietoteknologiayritysten ja kaupallisten välittäjien rinnalla tasavertaisina keskustelukumppaneina.
 
HIENOA!
 
E-kirjan lainaamisesta
 
Los Angles Times – lehti uutisoi 21.9.2011, että Amazon sallii ns. Kindle-kirjojen lainaamisen noin 11 000 yleisestä kirjastosta Yhdysvalloissa. Kindle app mahdollistaa kirjojen lainaamisen ja lukemisen myös seuraavilla laitteilla: Android, iPad, iPod touch, iPhone, PC, Mac, BlackBerry tai Windows Phone.
 
Amazonin ilmoitus Kindle-kirjojen lainaamisesta on herättänyt paljon keskustelua: onko kyseessä e-kirjojen lainaaminen vai aivan jotain muuta?
 
Kirjastot.fi – keskustelupalstalla käydään mielenkiintoista keskustelua e-kirjojen lainaamisesta, tekijänoikeuksista ja kirjastoalan järjestöjen e-kirjakannanotosta. Kannattaa käydä lukaisemassa Böökin ja Poroilan keskusteluja täältä.
 
Lähteet:
 
 Baer, T. 2011. Kirjastoseurojen neuvottelukunnan e-kirjakannanotto 28.10.2011. Julkaistu Helsingissä 28.10 pidetyssä E-kirjat ja lainsäädäntö -seminaarissa. PDF-muodossa osoitteesta http://www.stks.fi/asiakirjat/julkaisut

Now libraries can loan Kindle ebooks. Los Angeles Times 21.9.2011 , http://latimesblogs.latimes.com/jacketcopy/2011/09/now-libraries-can-loan-kindle-ebooks.html

Jaanalle kiitokset vinkistä 😉