Hämeessä lukulaitteet eivät kiinnosta kirjastoja

Vaikka lukulaitekauppa käy maailmalla kuumeisena niin sähköisten kirjojen lukulaitteet eivät ole lyöneet itseään läpi Kanta-Hämeen kirjastoissa. Näin uutisoi Yle Häme 20.8.2010.

Tekijänoikeudet ja lukulaitteiden käytännöllisyys koetaan käytön esteinä.

Yle Häme uutisoi, että esimerkiksi Hämeenlinnan ja Riihimäen kirjastoista kerrotaan, että yksi iso kysymys on tekijänoikeudet.

Tällä hetkellä lukulaitteeseen voi ladata maksutta vain yli sata vuotta vanhaa kirjallisuutta. Uudemmista teoksista täytyy maksaa tekijänoikeusmaksua.

Ylen mukaan myös Forssan kirjastosta kerrotaan, että rahakysymyksen lisäksi lukulaitteiden käytännöllisyys ei ole aiemmin vakuuttanut kirjastoa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjastossa on testikäytössä kaksi lukulaitetta, Kindle ja Bebook. JAMKin henkilökunta lainata lukulaitteita ns. kuittilainana.

Lisätietoja:
Kindleä voi lainata Pääkampuksen kirjastosta (informaatikko Teemu Makkonen) ja Bebook -lukulaitetta Lutakon kampuskirjastosta (informaatikko Pirjo Pohjolainen).  Sähköposti etunimi.sukunimi@jamk.fi.

Ylen lähde:
Sähkökirjojen lukulaitteet eivät kiinnosta kirjastoja. 2010. Uutinen Ylen Alueet / Häme -www-sivuilla 20.8.2010. http://yle.fi/alueet/teksti/hame/2010/08/sahkokirjojen_lukulaitteet_eivat_kiinnosta_kirjastoja_1919446.html

YLE Häme